Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Brug alsidige indretningsgenstande i din boligindretning

Hvis du, som mange andre danskere på det seneste, er blevet optaget af boligindretning, har du sikkert også opdaget, at det er en dyr hobby. Møbler og boligrenovation er ikke ligefrem billigt.

Husk lyset når du indretter

Heldigvis er det ikke alt boligindretning handler om. Indretning handler i bund og grund bare om at udtrykke sig selv og sin stil gennem sine omgivelser. I den sammenhæng har de små detaljer mere at skulle have sagt, end man lige skulle tro. Derfor er noget så småt som en lampe faktisk mindst lige så vigtigt som valget af møbler.

Det gør sig selvfølgelig først og fremmest gældende, fordi lys er en enormt central del af boligindretning. Lys kan nemlig ændre stemningen i et rum fra dunkel til hyggelig eller fra blændende til åben. Det er blandt andet derfor, at mange prioriterer hvide vægge og store vinduer. På den måde kan man nemlig få meget naturligt lys ind og derved gøre hjemmet åbent og lyst.

En anden måde at bruge lys i indretningen er dog selvfølgelig ved hjælp af lamper. Lyset fra en lampe kan ligeledes fra friskt og åbent, men den rigtige pære kan også gøre lyset hyggeligt og intimt. Med den rette lampe, kan du altså i langt højere grad styre lysets, og dermed hele rummets, stemning. 

Du kan i øvrigt bruge lys på mange måder. F.eks. til at give en generel belysning i et rum, men du kan også sætte fokus på noget bestemt. Eksempelvis en flot gulvvase, et billede på væggen eller lignende.

En indretningsgenstand i sig selv

Lamper er dog ikke kun vigtige på grund af deres lys. De er utroligt alsidige som indretningsgenstande og kan altså også sagtens pynte på egen hånd. En lampe behøver for eksempel ikke være gemt væk i loftet. Den kan også sagtens stå stolt fremme som bordlampe. Bordlamper findes i alle former og afskygninger, og fordi de samtidig er praktiske, er de den perfekte, billige pynt til hjemmet.

Der findes ganske simple bordlamper der går godt i spænd med en moderne indretningsstil. Omvendt findes der dog også masser af retro-agtige bordlamper i for eksempel kobber. De er ideelle til at give hele hjemmet en hyggelig stemning. Derudover viser de dog også bare, hvor vigtige farve og materiale er for udtrykket af en bordlampe. Du kan for eksempel også få bordlamper lavet i bambus, der giver hele hjemmet en mere naturlig stemning. Det skyldes både materialet og den måde, den spreder lyset. Uafhængigt af din indretningsstil, kan du altså finde en bordlampe, der passer i både udseende og lys.